Cat De Dificila Este O Tractare Auto

firma tractari autoChiar daca pare ca o companie de tractari auto are o munca simpla si castiguri mari, ca in orice domeniu insa, daca aprofundam putin situatia, ne-am putea schimba parerea.

Va propunem sa vedem impreuna ce inseamna a tracta profesional o masina si ce riscuri implica aceasta activitate.

In primul rand, manevrarea masinii avariate este foarte dificila si necesita un mare grad de pricepere si experienta. O masina pozitionata gresit fata de platforma, va solicita nepermis de mult elementele de tractare precum motorul electric al troliului, cablul de tractare sau carligul. Iar riscul se amplifica odata cu greutatea masinii avariate. De aceea, cele doua vehicule trebuie sa fie perfect aliniate pentru a nu crea forte suplimentare si pentru ca rotile sa calce perfect pe cele doua sine ale rampei platformei.

Ce ne facem, insa, daca carligul de tractare a masinii este distrus in accident? Aici intra in scena experienta si pregatirea persoanei care manevreaza masina si care va trebui sa identifice elementele cele mai bine ancorate de sasiu, pe care sa le foloseasca la tractarea masinii pana pe platforma.

Povestea se repeta si in cazul asigurarii masinii pe platforma. Desi exista o reteta clara, pe care angajatii companiei o invata la cursuri, nu tot ce se-nvata din carti se intalneste pe teren. Daca masina a suferit avarii la elementele de ancorare, atunci a o mentine fix pe pozitie in conditii de trafic devine complicat. Si in acest caz, totul se reduce la abilitatea angajatului companiei de a gasi cea mai buna solutie.

Asigurare Tractari Auto CMR

Desigur, exista asigurarea CMR care returneaza valoarea pagubelor pe care le-ar putea avea masina la transportul pe platforma, in eventualitatea unui accident petrecut in timpul tractarii. Dar, desi face ca o buna parte din griji sa dispara, si aceasta implica costuri. Am lasat la final costurile legate de achizitia platformei si a utilajelor profesionale de tractare si semnalizare luminoasa, respectiv omologarea lor.

Am vazut, deci, ca activitatea de tractare aduce cu sine riscuri si cheltuieli mari. Intelegem acum ca nici costurile serviciilor nu pot scadea sub o limita, care sa aduca un minimum de profit. De aceea, cand alegem o companie de tractari auto, trebuie sa tinem cont si de echipamentele, profesionalismul si asigurarea bunurilor pe care aceasta le ofera, si nu numai de preturile pe care le practica.